Специални

Специални

2010 • 269 епизода

Премиерата на сезон 0 от Игра на тронове се е състояла на 5 декември 2010.

Сезон 1

Сезон 1

8.3
2011 • 10 епизода

Премиерата на сезон 1 от Игра на тронове се е състояла на 18 април 2011.

В земи, където летата продължават с десетилетия, а зимите могат да продължат цял живот две властни фамилии са вкопчени една в друга, в игра на котка и мишка. Наградата е контролът върху Седемте кралства на Вестерос. Крал Робърт Баратеон е женен за Церсей Ланистър, член на богатото и корумпирано семейство Ланистър. Той моли лорд Едард Старк да му помогне да управлява кралството, след съмнителната смърт на най-приближеният му човек. Тронът е заплашен и от изток, където младата принцеса в изгнание Данерис и брат ѝ Визерис искат да си върнат властта.

Сезон 2

Сезон 2

8.2
2012 • 10 епизода

Премиерата на сезон 2 от Игра на тронове се е състояла на 31 март 2012.

Желаният от петимата крале Железен трон е зает от жестокия Джофри Баратеон. Най-голямата заплаха за трона е Роб Старк – син на убития Нед Старк, който иска независимост за Севера и е взел брата на Церсей Джейми за заложник. Денерис Таргариен е твърдо решена да си върне позициите на изток с помощта на три новородени дракона. Братът на покойния крал Робърт Станис Баратеон пък не признава легитимността на крал Джофри и се подготвя да го атакува по море.

Сезон 3

Сезон 3

8.2
2013 • 10 епизода

Премиерата на сезон 3 от Игра на тронове се е състояла на 31 март 2013.

Докато в Черна вода настъпва хлад, победителите утвърждават властта си и възстановяват Кралски чертог. Но нови претенденти за Желязния трон изникват от най-неочаквани места. Семейство Ланистър доминира над Kралския чертог, след като отблъснаха войските на Станис Баретеон. Но Роб Старк, Кралят на Севера, още не е губил битка. В Далечния Север Манс Рейдър е успял да обедини диваците в най-многочислената армия, съществувала някога във Вестерос. Само Нощният страж е пречката му по пътя към завладяването на Седемте кралства, но никой не знае каква ще е съдбата му отвъд Вала. На другия бряг на Тясното море Денерис Таргариен, заедно със своите три растящи дракона поема към Залива на робите, за да търси кораби, с които да се върне у дома, и съюзници, които да и помогнат да си върне властта.

Сезон 4

Сезон 4

8.4
2014 • 10 епизода

Премиерата на сезон 4 от Игра на тронове се е състояла на 6 април 2014.

Окуражени от клането по време на Червената сватба в Речните земи, което унищожава голяма част от рода Старк, Ланистър още са владетелите на Железния трон. Докато Станис Баратеон продължава бавно да възстановява силите и армията си в Драконов камък, от юг идва по-директна заплаха в лицето на Оберин Мартел, или както го наричат Ланистър "Червената усойница от Дорн". Той пристига в Кралски чертог за сватбата на Джофри с Марджъри Тирел, но има и други задачи. На север Нощният страж все по-трудно удържа настъплението на Манс Райдър и армията му диваци, а след тях идва още по-ужасяващ враг – Белите бродници. От своя страна Денерис Таргариен, заедно с трите си големи дракона и армията си Неопетнени е тръгнала да „освобождава“ Мийрийн – най-големия от градовете на Робския залив. Той може да ѝ осигури нужната сила, за да отплува за Вестерос и да предяви претенциите си към Железния трон, който Ланистър са отнели от семейството ѝ.

Сезон 5

Сезон 5

8.1
2015 • 10 епизода

Премиерата на сезон 5 от Игра на тронове се е състояла на 12 април 2015.

След многото смърт в предишния сезон този започва с политически вакум, който героите във Вестерос и Есос се стремят да запълнят. В Черен замък Джон Сняг полага усилия да балансира между задълженията на Нощен страж и новопристигналата армия на Станис Баратеон, който твърди, че е законният крал на Вестерос. Междувременно Церсей лавира между Тирелите и бързо набиращата сила нова религиозна група, водена от загадъчния Върховен врабец. Нейната цел е да удържи властта си в Кралски чертог, докато Джайм е на тайна мисия. Отвъд Тясното море Аря търси стар приятел, а Тирион открива нова кауза. И докато опасността в Мийрийн нараства, Денерис Таргариен осъзнава, че нейното управление на града се държи на косъм и изисква тежки жертви.

Сезон 6

Сезон 6

8.3
2016 • 10 епизода

Премиерата на сезон 6 от Игра на тронове се е състояла на 24 април 2016.

И битката за Железния трон продължава. Заражда се на юг, където жегата ражда заговори и подхранва похот и интриги. Протяга се из широките и диви земи на изток, където една млада кралица събира армия. И достига замръзналия север, където 250-километровият вал от лед неуверено защитава разкъсваното от война кралство от тъмните сили отвъд него. Крале и кралици, рицари и ренегати, лъжци, лордове и честни хора – всички участват в играта на тронове. Оцелелите от всички краища на Вестерос и Есос се прегрупират, за да продължат към своите несигурни съдби. Познати лица ще сключат неочаквани съюзи, за да увеличат шансовете си за оцеляване, а появата на няколко нови герои ще постави на изпитание баланса между силите от изток, запад, север и юг.

Сезон 7

Сезон 7

8.1
2017 • 7 епизода

Премиерата на сезон 7 от Игра на тронове се е състояла на 16 юли 2017.

В началото на сезона Денерис Таргариен, заедно с армията си от Неопетнени, и подкрепена от съюзите си с доткратите и железнородените, както и смъртоносното си трио дракони, най-после се отправя към Вестерос с Тирион Ланистър, назначен за нейна Ръка. Джон Сняг е обединил силите на Севера след грандиозната си победа над Рамзи Болтън в „Битката на копелетата“ и връщането на Зимен хребет под контрола на семейство Старк. В Кралски чертог Церсей Ланистър е надживяла всичките си наследници и е заграбила Железния трон, след като използва адски огън в септата на Белор, за да се отърве от Върховния врабец и останалите си врагове. Но докато тези и други клики сключват нови съюзи или, по-вероятно, изпадат в жестоки конфликти, леденият дъх на една апокалиптична заплаха – армията на немъртвите бели бродници, която се готви да срути Вала и да нахлуе на юг, заплашва да наруши статуквото и унищожи последиците от малките и твърде човешки конфликти.

Сезон 8

Сезон 8

6.3
2019 • 6 епизода

Премиерата на сезон 8 от Игра на тронове се е състояла на 14 април 2019.

The Great War has come, the Wall has fallen and the Night King's army of the dead marches towards Westeros. The end is here, but who will take the Iron Throne?

You need to be logged in to continue. Click here to login or here to sign up.

Не можете да откриете филм или сериал? Влезте, за да го създадете.

Глобални

s фокусиране на лентата за търсене
p отваряне на меню "Профил"
esc затваряне на отворен прозорец
? отваряне на прозореца за клавишните комбинации

На страниците за медиите

b връщане назад
e към страницата за редактиране

На страниците за сезони

(стрелка надясно) към следващ сезон
(стрелка наляво) към предишния сезон

На страниците за епизоди

(стрелка надясно) към следващ епизод
(стрелка наляво) предишен епизод

На всички страници за изображения

a отваряне на прозорец за добавяне на изображение

На всички страници за редактиране

t меню за избор на език, на превода
ctrl+ s изпращане на форма

На страниците за дискусия

n създаване на нова дискусия
w статус на наблюдаване
p публична/лична
c затваряне/отваряне
a отваряне на действия
r отговаряне в дискусия
l към последния отговор
ctrl+ enter изпращане на вашето съобщение
(стрелка надясно) следваща страница
(стрелка наляво) предишна страница

Настройки

Искате ли да го оцените или добавите към списък?

Вход